Penne tintahallal és paradicsommal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne tintahallal és paradicsommal
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 és ¼ dkg penne
8 ¾ dkg konyhakész, tisztított tintahal
10 dkg darabolt konzervparadicsom
másfél evőkanál olívaolaj
½ fej karikára vágott vöröshagyma
dl testes vörösbor
½ evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál friss, apróra vágott majoránna
½ evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
dl halalaplé
vagy
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk, és a tésztát 3 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és félretesszük. A tintahalat egy éles késsel csíkokra vágjuk.

2. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. A hagymát beletesszük, és alacsony hőfokon, időnkénti keverés mellett, 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a tintahalat és a halalaplét vagy csirkehúslevest, felforraljuk, és 5 percig gyöngyözve főzzük. Belekeverjük a bort, a konzervparadicsomot a levével együtt, a sűrített paradicsomot, a majoránnát és a babérlevelet. Sóval, borssal ízesítjük. A mártást felforraljuk, és 5 perc alatt kicsit besűrítjük.

3. A tésztát a mártáshoz adjuk. Az egészet újra felforraljuk, és addig főzzük, amíg a tészta megpuhul (al dente). A babérlevelet eltávolítjuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Penne tintahallal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1818 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Penne tintahallal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
vegetáriánus ételek