Fettuccine kalózlány módra

Fettuccine alla bucaniera

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Fettuccine kalózlány módra
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg darabolt nyelvhalfilé
45 dkg darabolt ördöghalfilé
vagy
45 dkg fettuccine
10 dkg liszt
10 dkg vaj
4 szem finomra aprított mogyoróhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 szál finomra aprított póréhagyma
3 dl halalaplé
2 teáskanál szardellapaszta
1 evőkanál balzsamecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A lisztet elvegyítjük sóval és borssal. Egy lapos tányérra szórunk 2,5 dkg lisztet. A halszeleteket beleforgatjuk, a felesleges lisztet lerázogatjuk. Egy mély serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Beletesszük a halat, a vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a póréhagymát, és gyenge tűzön, gyakran megkeverve 10 percig főzzük. A maradék fűszeres lisztet rászórjuk, és állandó keverés mellett 1 perc alatt átpirítjuk.

2. A halalaplét, a bort, a szardellapasztát, a balzsamecetet összekeverjük, és apránként a halkeverékhez öntjük. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd csökkentjük a tüzet, és 35 percig lassan főzzük.

3. Közben egy fazékban sós vizet forralunk, és a hosszúmetélt tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük. A halkeveréket a tésztára halmozzuk. Az aprított petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Fettuccine kalózlány módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1522 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Fettuccine kalózlány módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
tippek, fortélyok