Paglia e fieno fenyőmaggal és fűszeres morzsával

Színes metélt fenyőmaggal és fűszeres morzsával

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paglia e fieno fenyőmaggal és fűszeres morzsával
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 ¾ dkg friss, fehér zsemlemorzsa
1 és ¼ dkg fenyőmag
11 és ¼ dkg paglia e fieno
vagy
11 és ¼ dkg friss metélt tészta
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
¼ evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott majoránna
1 evőkanál olívaolaj
¾ gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A locsoláshoz:
igény szerint olívaolaj
A tálaláshoz:
1 és ¼ dkg frissen reszelt pecorino sajt

Elkészítés:

1. A zsemlemorzsát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a majoránnát egy kis tálban elvegyítjük. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. Beleszórjuk a zsemlemorzsa-keveréket, a fokhagymát és fenyőmagot, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, és alacsony hőfokon, folytonosan keverve 5 percig pirítjuk, amíg a zsemlemorzsa aranyszínű lesz, de nem barna-ropogós. Lehúzzuk a tűzről, és lefedjük, hogy ne hűljön ki.

2. Közben egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát beletesszük, és éppen csak puhára főzzük (al dente).

3. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe öntjük. 2-3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, és jól elkeverjük. Ráhalmozzuk a fokhagymás-zsemlemorzsás keveréket, és még egyszer jól megkeverjük. A reszelt pecorino sajttal tálaljuk.

Paglia e fieno fenyőmaggal és fűszeres morzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2090 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Paglia e fieno fenyőmaggal és fűszeres morzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
lexikon