Paglia e fieno fenyőmaggal és fűszeres morzsával
Színes metélt fenyőmaggal és fűszeres morzsával



Elkészítés:
1. A zsemlemorzsát, a petrezselymet, a metélőhagymát és a majoránnát egy kis tálban elvegyítjük. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. Beleszórjuk a zsemlemorzsa-keveréket, a fokhagymát és fenyőmagot, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, és alacsony hőfokon, folytonosan keverve 5 percig pirítjuk, amíg a zsemlemorzsa aranyszínű lesz, de nem barna-ropogós. Lehúzzuk a tűzről, és lefedjük, hogy ne hűljön ki.
2. Közben egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát beletesszük, és éppen csak puhára főzzük (al dente).
3. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe öntjük. 2-3 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, és jól elkeverjük. Ráhalmozzuk a fokhagymás-zsemlemorzsás keveréket, és még egyszer jól megkeverjük. A reszelt pecorino sajttal tálaljuk.