Fagyasztott mokkás túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fagyasztott mokkás túrótorta
Adag: 1 tortaforma (10-12 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
13 dkg olvasztott étcsokoládé
2 és fél dl ricotta sajt
25 dkg áttört tehéntúró
6 kiskanál instant kávé
2 és fél dl habbá vert tejszín
3 db szétválasztott tojás
1 evőkanál forró víz

Elkészítés:

1. Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával kibéleljük, kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk, és a vajjal összedolgozva a forma aljára tapasztjuk. 20 percre jégbe hűtjük.

2. A töltelékhez a túrót és a sajtot a cukorral elektromos habverővel alaposan kikeverjük, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A instant kávét a vízben feloldjuk, és a csokoládéval együtt a töltelékbe keverjük.

3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a töltelékbe forgatjuk. A tésztával bélelt formába simítjuk, és folpackkal letakarva 4 órára a fagyasztóba tesszük. A széleit meglazítva, a tortakarimát lehúzzuk róla, a tortalappal együtt tálra csúsztatjuk, és tejszínhabbal, csokoládélapokkal díszítjük. Kakaóval megszórjuk, és cikkekre vágjuk.

Fagyasztott mokkás túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1926 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Fagyasztott mokkás túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
könyvek