Csokoládés-banános-rumos túrótorta



Elkészítés:
1. Egy 23 cm átmérőjű négyszögletes formát alufóliával kibélelünk, és az alját meg az oldalát kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, és a forma aljára nyomkodjuk. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük.
2. A töltelékhez a túrót a cukorral habosra verjük, majd az összetört banánnal és a keményítővel kikeverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, és a rumot, a tejfölt meg a csokoládét is belekeverjük.
3. A keveréket a keksszel bélelt formába simítjuk, és kb. 45 percig sütjük. Kihűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. Négyzetekre vágva, tejszínhabbal és karikákra vágott banánnal koronázva rakjuk tálra.