Csokoládés-banános-rumos túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés-banános-rumos túrótorta
Adag: 8 szelet (1 tepsi)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg olvasztott vaj
A díszítéshez:
1 db banán
A töltelékhez:
40 dkg áttört tehéntúró
1 nagy banán
1 evőkanál rum
8 dkg olvasztott főzőcsokoládé
10 dkg barna cukor
3 db tojás
2 evőkanál tejföl
igény szerint tejszínhab

Elkészítés:

1. Egy 23 cm átmérőjű négyszögletes formát alufóliával kibélelünk, és az alját meg az oldalát kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, és a forma aljára nyomkodjuk. A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük.

2. A töltelékhez a túrót a cukorral habosra verjük, majd az összetört banánnal és a keményítővel kikeverjük. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, és a rumot, a tejfölt meg a csokoládét is belekeverjük.

3. A keveréket a keksszel bélelt formába simítjuk, és kb. 45 percig sütjük. Kihűtjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük. Négyzetekre vágva, tejszínhabbal és karikákra vágott banánnal koronázva rakjuk tálra.

Csokoládés-banános-rumos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Csokoládés-banános-rumos túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
recepttár