Örvénylő málnás túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Örvénylő málnás túrótorta
Adag: 1 tortaforma (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
50 dkg sovány, áttört tehéntúró
vagy
25 dkg friss málna
dl víz
2 evőkanál zselatin
¾ dl citromlé
2 evőkanál kristálycukor
3 dl habbá vert tejszín

Elkészítés:

1. Egy 22 cm átmérőjű kerek tortaforma alját alufóliával kibéleljük, majd a forma alját és oldalát kiolajozzuk. A kekszet megdaráljuk, a vajjal összedolgozzuk, és a forma aljára és oldalára nyomkodjuk (1. kép). 20 percre jégbe hűtjük.

2. A töltelékhez a zselatint a vízben simára keverjük (2. kép), kevergetve fél percig főzzük, majd langyosra hűtjük.

3. A túrót a 7 dkg cukorral meg a citromlével habosra keverjük (3. kép), majd a tejszínhabot beleforgatjuk, a zselatin felét belekeverjük.

4. A málnát a 2 evőkanál cukorral turmixoljuk, és a zselatin másik felével összekeverjük. Mindkét masszát a tésztával bélelt formába öntjük, és úgy keverjük össze, hogy „örvényes” jellege legyen (4. kép). Legalább 4 órára jégbe hűtjük, hogy megdermedjen.

Örvénylő málnás túrótorta Örvénylő málnás túrótorta Örvénylő málnás túrótorta Örvénylő málnás túrótorta
Ha kekszet törünk, akkor műanyag zacskóba töltve, nyújtófával erősen ütögetve is morzsává apríthatjuk.
Örvénylő málnás túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6549 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Örvénylő málnás túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
cikkek