Mokkakocka pekándióval



Elkészítés:
1. Egy 30 x 23 cm-es tepsit kivajazunk. A tejet, a cukrot és a vajat egy nagy lábosban addig melegítjük, amíg a cukor megolvad. Belekeverjük az instant kávét, a kakaóport, a szirupot és az édes sűrített tejet.
2. A keveréket folyamatosan keverve 10 percen át forraljuk. Akkor jó, ha egy kanálnyi massza hideg vízbe dobva puha golyóvá formálódik.
3. A tűzről levéve 5 percig hűlni hagyjuk, majd fakanállal, erőteljes mozdulatokkal addig keverjük, amíg kezd besűrűsödni. Ekkor hozzáadjuk a pekándiót, és tovább keverjük. Ha már egészen sűrű az állaga, átöntjük az előkészített tepsibe, és hűvös helyen pihentetjük. Tálalás előtt kockákra vágjuk.