Csokoládékosárka rumos krémmel

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládékosárka rumos krémmel
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg durvára tört étcsokoládé
12 szem pirított mandula
A töltelékhez:
4 evőkanál mascarpone
1 evőkanál rum
12 dkg durvára tört étcsokoládé

Elkészítés:

1. Az összetört étcsokoládét egy gőz fölé állított tálban felolvasztjuk. Egy papír sütőforma aljára fél teáskanálnyi olvadt csokoládét öntünk, majd ecsettel az oldalát is megkenjük. Ugyanilyen módon elkészítjük a többi 11 kosárkát. 30 percig hagyjuk dermedni a csokoládét, majd 15 percre betesszük a kosárkákat a hűtőbe. Szükség esetén újra felmelegítjük a csokoládét, és újabb vékony réteggel vonjuk be a kosárkákat, majd további 30 percre visszatesszük őket a hűtőbe.

2. A krémes töltelékhez a fentiekhez hasonló módon megolvasztjuk a csokoládét. A tálat levesszük a gőzről, és simára keverjük a csokoládét. Amikor kissé kihűlt, a rumot és a mascarponét hozzáadva lágy krémmé dolgozzuk össze. A krémet időnként megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A krémet csillagos csövű habzsákba kanalazzuk. A csokoládékosárkákról óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt, és megtöltjük őket a krémmel. A kosárkákat egy-egy szem pörkölt mandulával díszíthetjük.

Csokoládékosárka rumos krémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1839 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládékosárka rumos krémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
google+