Csokoládékosárka rumos krémmel



Elkészítés:
1. Az összetört étcsokoládét egy gőz fölé állított tálban felolvasztjuk. Egy papír sütőforma aljára fél teáskanálnyi olvadt csokoládét öntünk, majd ecsettel az oldalát is megkenjük. Ugyanilyen módon elkészítjük a többi 11 kosárkát. 30 percig hagyjuk dermedni a csokoládét, majd 15 percre betesszük a kosárkákat a hűtőbe. Szükség esetén újra felmelegítjük a csokoládét, és újabb vékony réteggel vonjuk be a kosárkákat, majd további 30 percre visszatesszük őket a hűtőbe.
2. A krémes töltelékhez a fentiekhez hasonló módon megolvasztjuk a csokoládét. A tálat levesszük a gőzről, és simára keverjük a csokoládét. Amikor kissé kihűlt, a rumot és a mascarponét hozzáadva lágy krémmé dolgozzuk össze. A krémet időnként megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A krémet csillagos csövű habzsákba kanalazzuk. A csokoládékosárkákról óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt, és megtöltjük őket a krémmel. A kosárkákat egy-egy szem pörkölt mandulával díszíthetjük.