Csokoládétölcsér

| Csokoládétölcsér receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládétölcsér
Adag: 4-5 főre (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál porcukor
1 dl zsíros tejszín
1 evőkanál mentalikőr

Elkészítés:

1. Sütőpapírból 7-10 cm átmérőjű köröket vágunk ki, és tölcsér alakúra sodorjuk őket. Ragasztószalaggal rögzítjük, hogy a kúp megtartsa formáját.

2. Az összetört étcsokoládét egy forró vizes lábosba állított tálban felolvasztjuk. A papírkúpok belső falára ecsettel rákenjük az olvadt csokoládét.

3. Miután a csokoládébevonat megszilárdult, egy újabb csokoládéréteget kenünk a kúpok belsejébe. A hűtőben 120 percen át hagyjuk megdermedni, majd óvatosan lehúzzuk róluk a papírt.

4. A tejszínt a porcukorral és a mentalikőrrel egy nagy tálban kemény habbá verjük. A habot belekanalazzuk egy csillagos csövű habzsákba, és a tölcséreket megtöltjük a habbal. A csokoládés kúpokat tetszés szerint csokoládéval bevont kávészemekkel díszíthetjük. Tálalás előtt 60-120 percre hűtőbe tesszük.

Csokoládétölcsér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 930 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládétölcsér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
google+