Csokoládékosárka likőrkrémmel

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládékosárka likőrkrémmel
Adag: 10 főre (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál likőr
5 szem félbevágott kandírozott cseresznye
másfél dl zsíros tejszín
2 evőkanál porcukor
10 szem mandula
vagy
10 szem makadámdió
A díszítéshez:
1 kisebb cseresznye
vagy
1 kisebb dió
kevés olvasztott fehér csokoládé
A mázhoz:
5 dkg olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:

1. Egy tepsire sütőpapírt terítünk. Az étcsokoládét darabokra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. Kiskanállal vagy ecsettel bevonjuk 40 papírforma alját és oldalát az olvadt csokoládéval. A formákat lefordítva a sütőpapírra tesszük, és hagyjuk megdermedni a csokoládét.

2. A csokoládékosárkákról óvatosan eltávolítjuk a papírt. Minden kosárka aljára egy szem cseresznyét vagy diót teszünk.

3. A tejszínt keverőtálba öntjük, és a rászitált porcukorral kemény habbá verjük. Beleöntjük a likőrt, és tovább verjük.

4. A tejszínhabot egy 1 cm átmérőjű, sima végű csővel ellátott habzsákba töltjük, és minden kosárkába egy kevés habot nyomunk. A kosárkákat 20 percre behűtjük.

5 A mázhoz a megolvasztott étcsokoládét rákanalazzuk a tejszínhabra, majd az olvasztott fehér csokoládéból kis mennyiséget habzsákból a máz tetejére nyomunk, és fogpiszkálóval mintákat rajzolunk az étcsokoládéra. De másképpen is díszíthetjük a kosárkákat: a még olvadt csokoládémázba fehér csokoládéforgácsokat nyomunk, vagy egy-egy kis dió- vagy cseresznyedarabot teszünk a tejszínhabra, és ezután vonjuk be a barna csokoládémázzal.

Csokoládékosárka likőrkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1286 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládékosárka likőrkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj