Csokoládékosárkák

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládékosárkák
Adag: 8 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
28 dkg durvára tört fehér csokoládé
másfél dl zsíros tejszín
½ teáskanál kukoricaolaj
½ db finomra reszelt, héja narancs
1 evőkanál Cointreau likőr
A díszítéshez:
ízlés szerint finomra vágott narancshéj
ízlés szerint apróra vágott dió

Elkészítés:

1. 15 dkg csokoládét folyamatosan keverve felolvasztunk az olajban. 20 darab kétrétegű sütőpapír-kosárka falát és alját kávéskanalanként adagolva bevonjuk az olvadt csokoládéval, ügyelve rá, hogy a széleken is kellő vastagságú legyen. Egy órára, vagy amíg megdermed, a hűtőbe tesszük, majd a csokoládét újra felmelegítve egy újabb réteg bevonatot kenünk a kosárkákba. A kosárkákat hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

2. A tejszínt és a reszelt narancshéjat majdnem forrásig hevítjük. Az edényt levesszük a tűzről, és a forró tejszínben folyamatosan keverve felolvasztjuk a maradék csokoládét. Ismét visszatesszük a tűzhelyre, és addig keverjük, amíg bugyborékolni kezd. A tűzről levéve beleöntjük a Cointreau-t, és hagyjuk kihűlni. Közben a kosárkákról eltávolítjuk a sütőpapírt.

3. A csokoládékrémet sűrűre felverjük, majd egy csillagos csövű habzsákba töltjük. A kosárkákat megtöltjük a krémmel. Az édességet díszíthetjük apróra vágott dióval és néhány vékony narancshéjcsíkkal. A hűtőben lefedve legfeljebb 2-3 napig tartható el.

Csokoládékosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládékosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
tippek, fortélyok