Ír krémlikőrös trüffel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ír krémlikőrös trüffel
Adag: 8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál krémlikőr
23 dkg durvára tört étcsokoládé
másfél dl zsíros tejszín
2 dkg vaj
A mázhoz:
12 dkg durvára tört fehér csokoládé
12 dkg durvára tört étcsokoládé

Elkészítés:

1. A tejszínt takaréklángon felmelegítjük, de nem forraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, majd a tejszínhez keverjük a csokoládét és a vajat. 2 percig állni hagyjuk, majd simára keverjük. Hozzáadjuk a likőrt. A keveréket átöntjük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Lefedjük, és 8 órán vagy egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

2. A masszából 24 kis golyót formálunk, sütőpapírral borított tepsire tesszük, vagy 24 teáskanálnyi halmot a sütőpapírral borított tepsire teszünk, és bonbonokat formálunk belőlük. A trüffeleket 2-4 órára a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak.

3. A fehér csokoládét megolvasztjuk, és a kissé kihűlt olvadt csokoládéba hústűre vagy fogpiszkálóra tűzve belemártogatunk 12 trüffelt. A megmártott golyókat sütőpapírra tesszük, és hagyjuk, hogy a máz megdermedjen. Az étcsokoládét megolvasztjuk, és a kissé kihűlt olvadt csokoládéban megmártjuk a maradék 12 trüffelt. A bonbont akár egy hétig is tárolhatjuk a hűtőben, légmentesen záró dobozban, a rétegek közé zsírpapírt helyezve.

Ír krémlikőrös trüffel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2466 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Ír krémlikőrös trüffel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
hírlevél