Mazsolás csokoládékocka

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mazsolás csokoládékocka
Adag: 4-6 főre (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg morzsolt teljes kiőrlésű keksz
12 dkg durvára tört csokoládé
6 dkg mazsola
3 dkg apróra vágott koktélcseresznye
6 dkg hámozott, pirított mandula
2 evőkanál méz
2 evőkanál konyak
6 dkg vaj
A kikenéshez:
kevés vaj
A mázhoz:
10 dkg durvára tört étcsokoládé
2 dkg vaj

Elkészítés:

1. Egy nem túl mély, négyzet alakú, 18 cm-es tepsit kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük. A mazsolát 30 percre a konyakba áztatjuk. A darabokra tördelt csokoládét, a vajat és a mézet lábosba tesszük, és alacsony hőfokon olvadásig melegítjük.

2. A durvára morzsolt kekszdarabokat, a szeletelt mandulát, a cseresznyét, a mazsolát és a konyakot belekeverjük. Az előkészített tepsibe borítjuk, és lefedve 60 percre a hűtőbe tesszük.

3. A bevonathoz kis hőálló edényben gyengén forrásban levő víz fölé tesszük a darabolt csokoládét és a vajat, és megolvasztjuk. Összekeverjük, és a keksztésztára csorgatjuk. 8 órára vagy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Szeletekre vágva tálaljuk.

Mazsolás csokoládékocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1515 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Mazsolás csokoládékocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
hírlevél