Mazsolás csokoládékocka



Elkészítés:
1. Egy nem túl mély, négyzet alakú, 18 cm-es tepsit kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük. A mazsolát 30 percre a konyakba áztatjuk. A darabokra tördelt csokoládét, a vajat és a mézet lábosba tesszük, és alacsony hőfokon olvadásig melegítjük.
2. A durvára morzsolt kekszdarabokat, a szeletelt mandulát, a cseresznyét, a mazsolát és a konyakot belekeverjük. Az előkészített tepsibe borítjuk, és lefedve 60 percre a hűtőbe tesszük.
3. A bevonathoz kis hőálló edényben gyengén forrásban levő víz fölé tesszük a darabolt csokoládét és a vajat, és megolvasztjuk. Összekeverjük, és a keksztésztára csorgatjuk. 8 órára vagy egész éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Szeletekre vágva tálaljuk.