Csokoládés-karamellás szelet

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés-karamellás szelet
Adag: 1 tepsi (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg nádcukor
18 dkg liszt
12 dkg vaj
A kikenéshez:
kevés vaj
A tetejére:
12 dkg nádcukor
20 dkg apróra darabolt étcsokoládé
3 evőkanál kukoricaszirup
18 dkg vaj

Elkészítés:

1. Egy nem túl mély, 23 cm-es, négyzet alakú tepsit kivajazunk, az alját sütőpapírral kibéleljük.

A vajat, a lisztet és a cukrot turmixgépben addig keverjük, amíg kezd összeállni. A tepsibe nyomogatjuk, szépen elegyengetjük. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.

2. Közben elkészítjük a karamellt. A vajat, a cukrot, a mézet és a cukrozott sűrített tejet vastag aljú lábosba tesszük. Alacsony hőmérsékleten melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Ekkor felforraljuk, majd takaréklángon kevergetve 6-8 perc alatt nagyon sűrűre főzzük. Az omlós tésztára öntjük, és hűtőben 120 percen át dermesztjük.

3. A csokoládét megolvasztjuk, kissé hagyjuk kihűlni, majd a karamellre kenjük. 120 percre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. Éles késsel 12 szeletre vágjuk, és tálaljuk.

Csokoládés-karamellás szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2396 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládés-karamellás szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
van itthon