Omlós szelet csokoládé-darabkákkal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Omlós szelet csokoládé-darabkákkal
Adag: 1 tortaforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg apróra darabolt étcsokoládé
12 dkg darabolt vaj
12 dkg liszt
6 dkg világos nádcukor
A kikenéshez:
kevés darabolt vaj

Elkészítés:

1. A lisztet és az étkezési keményítőt egy nagy tálba szitáljuk. Előbb a cukrot, majd a vajat keverjük hozzá, és tésztává gyúrjuk össze.

2. A tésztát belenyomkodjuk egy kivajazott, 23 cm átmérőjű, cakkos szélű, kapcsos tortaformába. A tészta tetejét villával beszurkáljuk. Rászórjuk a csokoládédarabkákat, és kissé bele is nyomkodjuk a tésztába.

3. A 160 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük - vigyázzunk arra, hogy a teteje ne égjen meg. A süteményt éles késsel 8 szeletre vágjuk, és 10 percig a formában pihentetjük, majd fémrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.

Omlós szelet csokoládé-darabkákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2200 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Omlós szelet csokoládé-darabkákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
könyvek