Nürnbergi mézeskalács

Lebkuchen

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nürnbergi mézeskalács
Adag: 8-10 főre (60 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
½ teáskanál őrölt kardamom
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál kakaópor
6 dkg liszt
3 db tojás
A tetejére:
12 dkg olvasztott étcsokoládé
ízlés szerint cukorkristály
12 dkg olvasztott fehér csokoládé

Elkészítés:

1. A tojásokat a cukorral hőálló tálban gőz fölött habosra verjük. A gőzről levéve még 2 percig keverjük.

2. Az átszitált lisztet, a kakaóport, a fahéjat, a kardamomot, a szegfűszeget és a szerecsendiót, majd a mandulát és a narancshéjat a tojáskrémbe szórjuk, és az egészet alaposan összekeverjük. A tésztából púpos teáskanálnyi formás halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsikre, egymástól kellő távolságra, mert a halmok sütés közben megnőnek.

3. A 160 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük őket, vagy amíg világosbarnára, puha tapintásúra sülnek. A süteményeket 10 percig a tepsin pihentetjük, majd fémrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Az egyik felüket étcsokoládéba, a másikat fehér csokoládéba mártjuk. Tálalás előtt hagyjuk megdermedni a bevonatot, és a süteményeket megszórjuk cukorkristályokkal.

A recept címe - Lebkuchen - a Nürnbergi mézeskalács neve, mely híres karácsonyi sütemény. A fűszerezés egyértelműen mézes tésztára utal, de a recept írója érdekes módon mézet nem ad meg a hozzávalók között.
Nürnbergi mézeskalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5954 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Nürnbergi mézeskalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
google+