Csirkés-sonkás ravioli

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg főtt és kockára vágott csirkemellfilé
5 dkg apróra vágott prosciutto
5 dkg főtt spenót
1 szem apróra vágott mogyoróhagyma
6 evőkanál frissen reszelt pecorino sajt
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 db kissé felvert tojás
3 dl tejszín
2 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg szeletelt erdei gomba
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
1 ágacska friss bazsalikom
A frissen gyúrt tésztához:
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet
2 db kissé felvert tojás
20 dkg finomliszt
A kinyújtáshoz:
igény szerint finomliszt

Elkészítés:

1. A tésztához robotgépbe szitáljuk a lisztet. Beletesszük a sót, a tojást és az olívaolajat, és addig keverjük, amíg a tészta összeáll. Belisztezett gyúródeszkán simára gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

2. A csirkehúst, a spenótot, a sonkát és a hagymát robotgépben összeaprítjuk. Tálba tesszük, hozzákeverünk 2 evőkanál sajtot, a szerecsendiót és a tojás felét. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Megfelezzük a tésztát, lisztezett deszkán 2 vékony lapra nyújtjuk. Az egyik tésztalapra egyenletes közökben teáskanállal kis töltelékhalmokat rakunk, és a kimaradt tésztacsíkokat tojással megkenjük. A második tésztalappal betakarjuk, és a töltelékhalmok között lenyomkodjuk. Rádlival négyzetekre vágjuk, és egy belisztezett konyharuhán 1 órán át pihentetjük.

4. A raviolit sós forró vízben adagonként 5 percig főzzük. Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük.

5. Egy serpenyőben felforraljuk a tejszínt a fokhagymával. 1 percig gyöngyözve főzzük, majd hozzáadjuk a gombát és 2 evőkanál sajtot. Fűszerezzük, és 3 percig gyöngyözve főzzük. Belekeverjük a bazsalikomot, és a mártást a raviolira öntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és bazsalikom ágacskával díszítjük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Csirkés-sonkás ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2678 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Csirkés-sonkás ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
google+