Spagetti petrezselymes csirkével

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti petrezselymes csirkével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg spagetti
25 dkg kockára vágott csirkemellfilé
1 evőkanál olívaolaj
1 db citrom reszelt héja
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál kristálycukor
2 és fél dl csirkehúsleves
5 dkg vaj
1 fej kockára vágott lilahagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajat egy lábosban felforrósítjuk. A citromhéjat hozzáadjuk, és gyenge tűzön, gyakran kevergetve 5 percig pirítjuk. Belekeverjük a gyömbért, a cukrot és a sót, és gyakori keverés mellett, 2 percig pirítjuk. Beleöntjük a csirkehúslevest, felforraljuk, és 5 percig főzzük, amíg a folyadék a felére csökken.

2. Közben egy nagy fazék sós vizet felforralunk, és a tésztát éppen csak puhára főzzük (al dente).

3. A vaj felét egy serpenyőben megolvasztjuk. Beletesszük a húst a hagymával, és gyakran keverve addig sütjük, amíg megpirul. Hozzáadjuk a gyömbéres keveréket, és 1 percig pároljuk. Beleszórjuk a petrezselymet, és folyamatos keverés mellett még 3 percig pároljuk.

4. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedénybe tesszük. A maradék vajat hozzákeverjük. A csirkét a tészta tetejére halmozzuk, mindent jól összekeverünk, és tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Spagetti petrezselymes csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1761 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Spagetti petrezselymes csirkével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
hírlevél