Masnitészta csirkével és sült paprikával

Farfelle csirkével és sült paprikával, Pillangótészta csirkével és sült paprikával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Masnitészta csirkével és sült paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg sült, konzerv zöld húsú paprika
10 dkg sült, konzerv piros húsú paprika
45 dkg kockára vágott csirkemellfilé
vagy
30 dkg fusilli
4 evőkanál olívaolaj
5 evőkanál vaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
¼ teáskanál chilipehely
45 dkg rózsáira bontott brokkoli
2 és fél dl csirkehúsleves
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A paprikát kockákra vágjuk, és félretesszük. Egy nagy fazék sós vizet felforralunk. Közben az olívaolajat, a vajat és a fokhagymát egy nagy serpenyőben lassan felforrósítjuk, addig sütjük, amíg a fokhagyma pirulni kezd.

2. Beletesszük a húst, és nagy lángon, keverve addig sütjük, amíg megpirul. Felengedjük a húslevessel és 10 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a chilipelyhet, és sóval, borssal fűszerezzük. Levesszük a tűzről.

3. A brokkolit a forró vízbe tesszük, és 2 percig előfőzzük. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük. A vizet újra felforraljuk, és a tésztát addig főzzük benne, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Jól leszűrjük, lecsepegtetjük, és a serpenyőben lévő húshoz keverjük. Hozzáadjuk a brokkolit és a paprikát. Az egészet közepes-erős tűzön, folyamatos keverés mellett melegítjük, amíg a folyadék nagyobb része elpárolog. Parmezán sajttal megszórjuk, és tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Masnitészta csirkével és sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1705 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Masnitészta csirkével és sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
cikkek