Makaróni kolbásszal,pepperonival és olajbogyóval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Makaróni kolbásszal,pepperonival és olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg makaróni
12 szem kimagozott, darabolt fekete olajbogyó
vagy
3 db szeletelt piros chilipaprika
45 dkg kockára vágott olasz sertéskolbász
vagy
45 dkg kockára vágott debreceni kolbász
2 teáskanál szárított oregánó
40 dkg konzerv, darabolt paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 és ¼ dl csirkehúsleves
vagy
1 és ¼ dl vörösbor
10 dkg frissen reszelt gruyere sajt
vagy
10 dkg frissen reszelt gouda sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajat közepes tűzön egy nagy lábosban felforrósítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát, és rövid ideig pároljuk, majd a kolbászt is beletesszük, és együtt sütjük.

2. Belekeverjük a lecsepegtetett és felszeletelt pepperonit, a paradicsomot, az oregánót és a húslevest. Sóval, borssal ízesítjük. Az egészet felforraljuk, és közepes tűzön, időnként megkeverve, 10 percig gyöngyözve főzzük.

3. Egy nagy fazék sós vizet felforralunk. Beletesszük a makarónit, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedényre halmozzuk.

4. Az olajbogyót és a sajt felét hozzákeverjük, amíg a sajt elolvad, majd ráöntjük a tésztára a mártást. Jól összekeverjük. Rászórjuk a maradék sajtot, és azonnal tálaljuk.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Makaróni kolbásszal,pepperonival és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1214 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Makaróni kolbásszal,pepperonival és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
most van szezonja