Makaróni kolbásszal,pepperonival és olajbogyóval



Elkészítés:
1. Az olívaolajat közepes tűzön egy nagy lábosban felforrósítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzákeverjük a fokhagymát, és rövid ideig pároljuk, majd a kolbászt is beletesszük, és együtt sütjük.
2. Belekeverjük a lecsepegtetett és felszeletelt pepperonit, a paradicsomot, az oregánót és a húslevest. Sóval, borssal ízesítjük. Az egészet felforraljuk, és közepes tűzön, időnként megkeverve, 10 percig gyöngyözve főzzük.
3. Egy nagy fazék sós vizet felforralunk. Beletesszük a makarónit, és éppen csak puhára főzzük (al dente). Leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedényre halmozzuk.
4. Az olajbogyót és a sajt felét hozzákeverjük, amíg a sajt elolvad, majd ráöntjük a tésztára a mártást. Jól összekeverjük. Rászórjuk a maradék sajtot, és azonnal tálaljuk.
Csirke alapleves

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.
3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).
4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.