Hosszúmetélt szalonnával és olajbogyóval
Linguine szalonnával és olajbogyóval
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát, a fokhagymát és a baconszalonnát gyenge tűzön, gyakori kevergetés mellett megpirítjuk benne, amíg a hagyma puha lesz. Hozzákeverjük a gombát, a lecsepegtetett szardellát és az olajbogyót. Sóval, borssal ízesítjük, és 5 percig gyöngyözve főzzük.
2. Közben egy nagy fazék sós vizet felforralunk. Beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük (al dente).
3. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedényre halmozzuk. Ráöntjük a mártást, és lazán összekeverjük. A parmezán sajttal megszórjuk, és azonnal tálaljuk.