Hosszúmetélt szalonnával és olajbogyóval

Linguine szalonnával és olajbogyóval

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hosszúmetélt szalonnával és olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szem kimagozott, félbevágott fekete olajbogyó
25 dkg szeletelt csiperkegomba
20 dkg kockára vágott baconszalonna
45 dkg linguine
vagy
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej karikára vágott hagyma
3 evőkanál olívaolaj
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát, a fokhagymát és a baconszalonnát gyenge tűzön, gyakori kevergetés mellett megpirítjuk benne, amíg a hagyma puha lesz. Hozzákeverjük a gombát, a lecsepegtetett szardellát és az olajbogyót. Sóval, borssal ízesítjük, és 5 percig gyöngyözve főzzük.

2. Közben egy nagy fazék sós vizet felforralunk. Beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük (al dente).

3. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és előmelegített tálalóedényre halmozzuk. Ráöntjük a mártást, és lazán összekeverjük. A parmezán sajttal megszórjuk, és azonnal tálaljuk.

Hosszúmetélt szalonnával és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1662 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Hosszúmetélt szalonnával és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
pinterest