Spaghetti alla carbonara
Spagetti szénégető módra
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Egy nagy fazék sós vizet felforralunk. Beletesszük a tésztát, és éppen csak puhára főzzük (al dente).
2. Közben az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a szalonnát, és közepes tűzön, gyakori keverés mellett 8-10 percig sütjük.
3. Egy nagy tálban felkeverjük a tojásokat a tejszínnel, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, és visszatesszük a lábosba.
4. A tésztára öntjük a szalonnát, majd a tojásos keveréket és a parmezán felét. Jól elkeverjük, és előmelegített tálalóedényre halmozzuk. A maradék sajttal megszórjuk, és azonnal tálaljuk.
A spagettit vagy más hosszúmetéltet mindig két nagy villa segítségével keverjük össze, hogy mindenütt jól bevonja a mártás. Egyes konyhafelszerelési boltokban speciális spagettivillák kaphatók. Mindkét kezünkbe egy-egy villát fogva könnyen a tészta alá tudunk nyúlni minden oldalról, a közepe felé növelve a spagettihalmot. Addig folytatjuk, amíg a mártás mindenütt jól be nem lepi a tésztát.