Spagetti húsgombóccal

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti húsgombóccal
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg spagetti
40 dkg darabolt konzervparadicsom
2 szelet héja nélkül fehérkenyér
2 evőkanál olívaolaj
1 fej finomra vágott lilahagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál kristálycukor
2 db tojás
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A kenyeret lapos tálba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 5 percig áztatjuk. Aztán leöntjük róla a vizet, és jól kinyomkodjuk.

2. Az olajat felforrósítjuk. A lilahagymát, a fokhagyma felét kevergetve, közepes tűzön 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, a bazsalikomleveleket, a sűrített paradicsomot, a cukrot, és sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, a tüzet csökkentjük, és időnként megkeverve, gyöngyözve főzzük 20 percig, amíg besűrűsödik.

3. A kenyeret, a húst, a tojást, a maradék zöldfűszert és a fokhagymát fél teáskanál sóval egy nagy tálban kézzel összegyúrjuk. Kis gombócokat formálunk belőle, és beletesszük a paradicsommártásba. 30 percig fedő alatt, közepes tűzön főzzük.

4. Közben a spagettit egy lábos enyhén sózott vízben 10 percig főzzük, amíg éppen megpuhul (al dente).

5. A spagettit egy nagy tálba tesszük. A húsgombócokat és a mártást ráöntjük. Parmezánnal megszórjuk, és a maradék sajtot egy tálban mellé adjuk.

A spagettit vagy más hosszúmetéltet mindig két nagy villa segítségével keverjük össze, hogy mindenütt jól bevonja a mártás. Egyes konyhafelszerelési boltokban speciális spagettivillák kaphatók. Mindkét kezünkbe egy-egy villát fogva könnyen a tészta alá tudunk nyúlni minden oldalról, a közepe felé növelve a spagettihalmot. Addig folytatjuk, amíg a mártás mindenütt jól be nem lepi a tésztát.
Spagetti húsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4052 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Spagetti húsgombóccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
bevásárlólista