Halleves tésztával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Halleves tésztával
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 ¾ dkg tisztított, nyers garnélarák
15 db tisztított fekete kagyló
10 és fél dkg apró levestészta
37 és fél dkg kockára vágott ördöghal
vagy
37 és fél dkg kockára vágott fehér húsú halfilé
¼ teáskanál sáfrány
33 és ⅓ dkg darabolt konzervparadicsom
1 ⅔ evőkanál olívaolaj
1 ⅔ fej karikára vágott vöröshagyma
¾ gerezd zúzott fokhagyma
8 és ⅓ dl víz
vagy
8 és ⅓ dl halalaplé
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hagymát és a fokhagymát, és az egészet 5 percig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz.

2. Hozzáadjuk a halalaplét, a paradicsomot a levével együtt, a provence-i fűszereket, a sáfrányt meg a tésztát, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, lefedjük, és lassan, gyöngyözve főzzük 15 percig.

3. Beletesszük a halat, a kefével lesikált, "bajuszától" megfosztott kagylót és a garnélát a farkával együtt. Lefedjük a lábost, és további 5-10 percig gyöngyözve főzzük, amíg a kagylók kinyílnak, a garnélák elszíneződnek és a tengeri hal megfőtt. (A zárva maradt kagylókat dobjuk ki!) A levest előmelegített tányérokba merjük, és tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Halleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1409 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Halleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
van itthon