Halleves tésztával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Halleves tésztával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg tisztított, nyers garnélarák
18 db tisztított fekete kagyló
12 és fél dkg apró levestészta
45 dkg kockára vágott ördöghal
vagy
45 dkg kockára vágott fehér húsú halfilé
¼ teáskanál sáfrány
40 dkg darabolt konzervparadicsom
2 evőkanál olívaolaj
2 fej karikára vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
10 dl víz
vagy
10 dl halalaplé
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hagymát és a fokhagymát, és az egészet 5 percig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz.

2. Hozzáadjuk a halalaplét, a paradicsomot a levével együtt, a provence-i fűszereket, a sáfrányt meg a tésztát, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, lefedjük, és lassan, gyöngyözve főzzük 15 percig.

3. Beletesszük a halat, a kefével lesikált, "bajuszától" megfosztott kagylót és a garnélát a farkával együtt. Lefedjük a lábost, és további 5-10 percig gyöngyözve főzzük, amíg a kagylók kinyílnak, a garnélák elszíneződnek és a tengeri hal megfőtt. (A zárva maradt kagylókat dobjuk ki!) A levest előmelegített tányérokba merjük, és tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Halleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1228 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Halleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
most van szezonja