Szárnyasleves tésztával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szárnyasleves tésztával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg apró levestészta
35 dkg kockára vágott csirkemellfilé
2 evőkanál szárított zöldfűszer
25 dkg rózsáira bontott karfiol
8 és fél dl csirkehúsleves
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma
2 evőkanál napraforgóolaj
25 dkg kockára vágott sárgarépa
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós kenyér
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A csirkemellfilét éles késsel kis kockákra vágjuk.

2. Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a csirkehúst, a hagymát, a sárgarépát és a karfiolt, és az egészet gyorsan átpirítjuk, amíg a zöldség kissé megbarnul.

3. Hozzáadjuk a csirkehúslevest és a zöldfűszert. Az egészet felforraljuk.

4. Beletesszük a tésztát, és az egészet újra felforraljuk. Végül kis lángon, lefedve 10 percig gyöngyözve főzzük, időnként megkeverjük, hogy a tészta ne ragadjon össze.

5. A levest sóval, borssal ízesítjük, és megszórjuk parmezán sajttal. Tálaláskor frissen sült kenyeret adunk mellé.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Szárnyasleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1274 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Szárnyasleves tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
szótár