Krémsajt pesto-val és zöldfűszerekkel



Elkészítés:
1. Simára turmixoljuk a krémsajtot és a kész pestót. Hozzáadjuk az aprított friss metélőhagymát meg a friss koriandert, és jól összeturmixoljuk.
2. A masszát átkanalazzuk egy műanyag fóliával kibélelt, 20 cm átmérőjű kerek tortaformába.
3. Lefedjük, és behűtjük 180 percre, vagy amíg megszilárdul.
4. Kivesszük a formából, bevonjuk aprított füstölt mandulával. Ropival, sós keksszel, napon aszalt paradicsommal és olajbogyóval kínáljuk.
Pesto

1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.
2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.
3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.
4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,
3 napig a hűtőszekrényben eltartható.