Csapati
Chapati



Elkészítés:
1. Egy nagy keverőtálba szitálunk 31 dkg lisztet a sóval, a közepébe mélyedést készítünk. Egyszerre hozzáöntjük az olajat és a vizet, és előbb fakanállal összekeverjük, majd kézzel kemény tésztává gyúrjuk.
2. Lisztezett felületen 15 percig dagasztjuk. (Ekkor még ne adjuk hozzá a megmaradt lisztet.) A tésztából sima gömböt formálunk, tálba tesszük. Műanyag fóliával letakarjuk, legalább 120 percre félretesszük, de állhat egész éjjel is.
3. A tésztát 20 egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből golyót formálunk. A megmaradt liszt segítségével a golyókat vékony, palacsinta formájú korongokká nyújtjuk. Minden egyes új csapatit lisztezett műanyag fóliával takarunk le, amíg a többit nyújtjuk.
4. Egy vastag aljú serpenyőt forróra hevítünk. Minden egyes csapatit 1 percig sütünk, aztán a másik oldalát is 1 percig sütjük. A tüzet úgy állítsuk be, hogy a tészta megbarnuljon, de ne égjen meg. Miközben a csapati sül, összehajtott konyharuhával nyomkodjuk a szélét. Így buborékok képződnek, amitől a tészta könnyebb lesz.
5. A kész csapatikat egymásra rakva tiszta konyharuhába csavarjuk, hogy lágyan és melegen tartsuk. Frissen tálaljuk currykhez és zöldséges fogásokhoz.