Focaccia

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Focaccia
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál porcukor
2 és fél dl meleg víz
dkg élesztőpor
40 dkg sima liszt
1 evőkanál zsíros tejpor
½ teáskanál
A tetejére:
1 teáskanál durva szemcséjű tengeri só
néhány ág friss rozmaring
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó

Elkészítés:

1. Egy 28 x 18 cm-es szögletes tepsit kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. Nagy tálban összekeverjük az élesztőt, a vizet és a cukrot; addig keverjük, amíg az élesztő feloldódik. Műanyag fóliával lefedve, meleg helyen állni hagyjuk 10 percig, vagy amíg habos lesz; hozzáadjuk az olajat. Az élesztős keverékbe beleszitálunk a fehérítetlen sima lisztből 37,5 dekagrammot, a tejport és a sót. Fakanállal jól összedolgozzuk. A maradék lisztből annyit adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk (nem kell mindet felhasználni), majd lisztezett felületre borítjuk.

2. Mintegy 10 perc alatt simára és rugalmasra gyúrjuk. Nagy, vékonyan kiolajozott tálba tesszük; megkenjük olajjal. Műanyag fóliával lefedve, meleg helyen állni hagyjuk 1 órán át, vagy amíg jól megkel. Lenyomjuk; 1 percig dagasztjuk, majd 28 x 18 cm-esre nyújtjuk, és a tepsibe tesszük. Lefedjük műanyag fóliával, és még 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

3. A fokhagymával elkevert olívaolajjal megkenjük a tészta tetejét. Szétosztjuk rajta az olajbogyót és a rozmaringot, meghintjük oregánóval és sóval.

4. Mintegy 20-25 percig sütjük, amíg aranysárga és ropogós lesz. Nagy kockákra vágva, melegen tálaljuk. A maradék focacciát pirítani is lehet.

Focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2607 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
hírlevél