Grissini

Sós rudak

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grissini
Adag: 3 tepsi (18 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg vaj
50 dkg sima liszt
1 evőkanál porcukor
1 ⅔ dl tej
1 és ¼ dl meleg víz
dkg élesztőpor
1 teáskanál
A tepsi kikenéséhez:
igény szerint olvasztott vaj
vagy
igény szerint olaj
A tetejére:
igény szerint mák
vagy
igény szerint szezámmag
vagy
igény szerint durva szemcséjű

Elkészítés:

1. Három sütőlemezt kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. Kis tálban feloldjuk az élesztőt a meleg vízben. Műanyag fóliával letakarva, meleg helyen állni hagyjuk 5 percig, vagy amíg habos lesz. Kis lábosban addig melegítjük a tejet, a vajat és a cukrot, amíg a vaj elolvad.

2. A lisztből 45 dekagrammot a sóval nagy tálba teszünk. Hozzáadjuk a tejes-élesztős keveréket, és jól összedolgozzuk. A maradék lisztből annyit adunk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk. Lisztezett felületen 10 percig dagasztjuk, vagy amíg sima és rugalmas lesz. 18 egyenlő darabra osztjuk.

3. A darabokból ceruza vastagságú, mintegy 30 cm hosszú rudakat formálunk. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. A rudakat egymástól 3 cm-re a sütőlemezekre helyezzük. Lefedjük műanyag fóliával, és 20 percig állni hagyjuk.

4. A rudakat megkenjük hideg vízzel, meghintjük nagy szemű sóval vagy magvakkal. Körülbelül 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. Kivesszük a sütőből, drótrácsra tesszük. A sütőt hagyjuk 180 °C-ra hűlni. A grissiniket visszatesszük a sütőlemezekre, és még 5-10 percig sütjük, amíg szárazak és ropogósak lesznek. Levesekhez, salátákhoz, mártogatókhoz és vacsora előtti italokhoz kínáljuk.

Grissini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2728 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Grissini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recept beküldése