Burgonyaleves pestóval

Krumplileves pesztóval

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyaleves pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A leveshez:
50 dkg lisztes burgonya
6 dl tej
2 és fél dkg vaj
50 dkg vöröshagyma
3 szelet lebőrözött füstölt szalonna
másfél dl tejszín
10 dkg conchiglie
vagy
ízlés szerint
ízlés szerint friss, finomra aprított petrezselyemzöld
ízlés szerint bors
A pestóhoz:
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 dkg durvára tört fenyőmag
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
2 gerezd zúzott fokhagyma
6 dkg friss, finomra aprított petrezselyemzöld
másfél dl olívaolaj
ízlés szerint fehér bors
A tálaláshoz:
igény szerint fokhagymás kenyér
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A pesto mártáshoz szükséges hozzávalókat egy mixerben vagy háztartási robotgépben pürésítjük.

2. A szalonnát és a burgonyát kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A szalonnát egy lábosban 4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a burgonyát meg a hagymát, és 12 percig pároljuk.

3. Hozzáöntjük a húslevest és a tejet, felforraljuk, majd 10 percig gyöngyözve főzzük. Beletesszük a kagylótésztát, és további 12-14 percig kis lángon főzzük.

4. Belekeverjük a tejszínt, fűszerezzük, és még 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a petrezselymet és 2 evőkanál pestót. Tányérokba merjük, parmezán sajttal és fokhagymás kenyérrel tálaljuk.

A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Fokhagymás kenyér

Fokhagymás kenyér
15 dkg olvasztott vaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 kisebb bagett vagy
1 nagyobb bagett
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint bors

1. Egy tálban jól összekeverjük a vajat, fokhagymát, petrezselymet és a borsot (1. kép).

2. A francia kenyeret vastag szeletekre vágjuk (2. kép).

3. A szeletek egyik oldalát megkenjük az ízesített vajjal, és egy alufólián a kenyeret újra összerakjuk (3. kép).

4. A kenyeret jól becsomagoljuk, és forró faszénparázs fölött 10-15 percig grillezzük, míg a vaj megolvad, és a kenyér tűzforró lesz.

5. Sokféle ételhez köretként tálalhatjuk.

Burgonyaleves pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2111 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Burgonyaleves pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
facebook