Burgonyaleves pestóval
Krumplileves pesztóval



Elkészítés:
1. A pesto mártáshoz szükséges hozzávalókat egy mixerben vagy háztartási robotgépben pürésítjük.
2. A szalonnát és a burgonyát kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A szalonnát egy lábosban 4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, a burgonyát meg a hagymát, és 12 percig pároljuk.
3. Hozzáöntjük a húslevest és a tejet, felforraljuk, majd 10 percig gyöngyözve főzzük. Beletesszük a kagylótésztát, és további 12-14 percig kis lángon főzzük.
4. Belekeverjük a tejszínt, fűszerezzük, és még 5 percig főzzük. Hozzákeverjük a petrezselymet és 2 evőkanál pestót. Tányérokba merjük, parmezán sajttal és fokhagymás kenyérrel tálaljuk.
Tyúkhúsalaplé

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.
3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.
Fokhagymás kenyér

1. Egy tálban jól összekeverjük a vajat, fokhagymát, petrezselymet és a borsot (1. kép).
2. A francia kenyeret vastag szeletekre vágjuk (2. kép).
3. A szeletek egyik oldalát megkenjük az ízesített vajjal, és egy alufólián a kenyeret újra összerakjuk (3. kép).
4. A kenyeret jól becsomagoljuk, és forró faszénparázs fölött 10-15 percig grillezzük, míg a vaj megolvad, és a kenyér tűzforró lesz.
5. Sokféle ételhez köretként tálalhatjuk.