Milánói minestrone
Minestrone alla milanese



Elkészítés:
1. Egy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, és folyamatos keverés mellett 5 percig dinszteljük rajta a szalonnát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát meg a szárzellert, és további 5 percig pirítjuk, amíg a zöldség megpuhul.
2. Lecsepegtetjük a korábban 3-4 órára beáztatott fehér babot, és a konzerv paradicsommal, a levével és a marhahúslevessel együtt hozzákeverjük. Az egészet felforraljuk, csökkentjük a lángot, és lefedve 60 percen át gyöngyözve főzzük.
3. Hozzáadjuk a burgonyát, és további 15 percig lefedve pároljuk, aztán beledobjuk a tésztát, a zöldbabot, a zöldborsót, a kelkáposztát és a petrezselymet. További 15 percig lefedve pároljuk, amíg minden zöldség megpuhul. A kész levest sóval, borssal ízesítjük. Előmelegített tányérokra merjük, és parmezánforgácsokkal díszítjük.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.