Milánói minestrone

Minestrone alla milanese

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Milánói minestrone
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál kockára vágott sárgarépa
2 szál apróra vágott szárzeller
35 dkg kockára vágott burgonya
20 dkg összevágott zöldbab
25 dkg kelkáposzta
12 dkg mélyhűtött zöldborsó
vagy
12 dkg friss zöldborsó
2 evőkanál olívaolaj
2 fej karikára vágott vöröshagyma
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
25 dkg fehérbab
40 dkg darabolt konzervparadicsom
3 evőkanál friss, finomra aprított petrezselyemzöld
5 dkg kockára vágott pancetta
vagy
5 dkg kockára vágott baconszalonna
15 dkg makaróni
vagy
15 dkg levestészta
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Egy lábosban felforrósítjuk az olívaolajat, és folyamatos keverés mellett 5 percig dinszteljük rajta a szalonnát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát meg a szárzellert, és további 5 percig pirítjuk, amíg a zöldség megpuhul.

2. Lecsepegtetjük a korábban 3-4 órára beáztatott fehér babot, és a konzerv paradicsommal, a levével és a marhahúslevessel együtt hozzákeverjük. Az egészet felforraljuk, csökkentjük a lángot, és lefedve 60 percen át gyöngyözve főzzük.

3. Hozzáadjuk a burgonyát, és további 15 percig lefedve pároljuk, aztán beledobjuk a tésztát, a zöldbabot, a zöldborsót, a kelkáposztát és a petrezselymet. További 15 percig lefedve pároljuk, amíg minden zöldség megpuhul. A kész levest sóval, borssal ízesítjük. Előmelegített tányérokra merjük, és parmezánforgácsokkal díszítjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Milánói minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2152 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
Milánói minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták Tészták
(Vince Kiadó, 2008)

Mivé is lenne az életünk az ízletes, olcsó, tápláló, könnyen elkészíthető és sokoldalú tésztaételek nélkül? A kötetben minden étkezéshez és alkalomhoz megtalálhatja a legjobban illő tésztarecepteket - a könnyű, gyors... bővebben...
pinterest