Thai kókuszos zöldségek

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai kókuszos zöldségek
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg zöldbab
15 dkg karfiolrózsa
1 db apróra vágott piros húsú paprika
2 ág ferdén vékonyra szeletelt szárzeller
18 dkg reszelt sütőtök
2 és fél dl kókusztej
1 evőkanál friss, finomra vágott koriander
1 evőkanál édes chiliszósz
1 evőkanál olaj
2 kisebb fej hámozott, cikkekre vágott vöröshagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
2 és fél dl zöldségalaplé

Elkészítés:

1. Wokban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a hagymát meg a római köményt, és közepes lángon, kevergetve-rázogatva pirítjuk 2 percig, vagy amíg a hagyma aranysárga lesz.

2. Beletesszük a karfiolt, és nagy lángon, kevergetve 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, a zellert és a tököt, és kevergetve 2 percig pirítjuk, vagy amíg a zöldségek puhulni kezdenek.

3. Hozzáadjuk a kókusztejet, az alaplét és a chiliszószt, felforraljuk. Kis lángra tesszük, és fedő nélkül főzzük 8 percig, vagy amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. A zöldbabot megtisztítjuk, félbevágjuk. Hozzáadjuk a többihez a korianderrel együtt, még 2 percig főzzük, vagy amíg a bab éppen csak puha lesz. Párolt rizzsel kínáljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
5 nagyobb szál sárgarépa
2 nagyobb szál pasztinák
5 szál apróra vágott zellerszár
1 csokor zöldfűszer
30 dl víz
2 evőkanál olaj
4 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor friss zöldfűszer
1 teáskanál szemes fekete bors

1. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra (gázsütő 6-7. fokozat). Felhevítünk az olajat egy nagy edényben; hozzáadjuk a következő zöldségeket, hámozatlanul és feldarabolva: vöröshagyma, sárgarépa és pasztinák. A zöldséget megforgatjuk az olajban, és 30 percig pirítjuk.

2. A pirított zöldségeket nagy, vastag aljú edénybe tesszük át. Hozzáadjuk a felaprított zellerszárat (levelekkel együtt), a babérlevelet, a csokornyi friss fűszernövényt, a szemes fekete borsot és a vizet. 3. Lassan felforraljuk, takarékra tesszük, és lassú tűzön, fedő nélkül 60 percen át főzzük, vagy amíg a folyadék fele el nem párolog. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk. Ha a tetején zsír gyűlik össze, leszedjük.

Thai kókuszos zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1782 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Thai kókuszos zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
tippek, fortélyok