Zsenge cukorborsó piros paprikával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsenge cukorborsó piros paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
20 dkg héjas, zsenge cukorborsó
1 teáskanál kristálycukor
1 gerezd kis méretű, zúzott fokhagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál olaj
1 nagyobb fej hámozott vöröshagyma
1 evőkanál osztrigaszósz
csipet

Elkészítés:

1. A hagymát félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A héjas cukorborsót megtisztítjuk a rostoktól.

2. Serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat. Beletesszük a hagymát, a gyömbért meg a paprikát, és nagy lángon kevergetve-rázogatva pirítjuk 4-5 percig, vagy amíg a zöldségek éppen csak megpuhulnak. Hozzáadjuk a fokhagymát és a cukorborsót, kevergetve még 2 percig pirítjuk, vagy amíg a cukorborsó élénkzöld lesz.

3. Hozzáadjuk az osztrigaszószt, a cukrot, valamint 1 evőkanál vizet, megsózzuk, és jól megkeverjük. Azonnal tálaljuk.

Zsenge cukorborsó piros paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1942 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Zsenge cukorborsó piros paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
szólj hozzá, értékelj