Tofu zöldséggel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tofu zöldséggel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szál finomra vágott újhagyma
25 dkg héjas, zsenge cukorborsó
12 és fél dkg rizstészta
37 és fél dkg kemény tofu
2 szál Julienre vágott sárgarépa
42 és fél dkg konzerv gomba
2 dl olaj
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál sherry
1 evőkanál osztrigaszósz
1 és ¼ dl zöldségalaplé
2 teáskanál kukoricaliszt
1 teáskanál víz
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. A tésztát rövid darabokra tördeljük. Az olaj felét wokban felforrósítjuk. Közepes lángon ropogósra pirítjuk a wokban a tésztát, szükség esetén az olajat pótoljuk. Papírtörlőn leitatjuk a tésztát.

2. Kis tálban összekeverjük a szójaszószt, a sherryt, az osztrigaszószt és az alaplét. Egy másik kis tálban összedolgozzuk a kukoricalisztet a vízzel.

3. A wokot felforrósítjuk, és 2 evőkanál olajban nagy lángon 1 percig pirítjuk a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a kockára vágott tofut, kevergetve pirítjuk 3 percig. Kivesszük a wokból a tofut. Beletesszük viszont a répát és a cukorborsót, és 1 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk az összekevert szószokat és az alaplét; lefedjük, további 3 percig főzzük, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak, de még ropogósak maradnak.

4. Visszatesszük a wokba a tofut. Hozzáadjuk a hagymát, a lecsepegtetett gombát és a kukoricalisztet. Kevergetjük, amíg a mártás besűrűsödik, majd levesszük a tűzről. A ropogós tésztával tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
5 nagyobb szál sárgarépa
2 nagyobb szál pasztinák
5 szál apróra vágott zellerszár
1 csokor zöldfűszer
30 dl víz
2 evőkanál olaj
4 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor friss zöldfűszer
1 teáskanál szemes fekete bors

1. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra (gázsütő 6-7. fokozat). Felhevítünk az olajat egy nagy edényben; hozzáadjuk a következő zöldségeket, hámozatlanul és feldarabolva: vöröshagyma, sárgarépa és pasztinák. A zöldséget megforgatjuk az olajban, és 30 percig pirítjuk.

2. A pirított zöldségeket nagy, vastag aljú edénybe tesszük át. Hozzáadjuk a felaprított zellerszárat (levelekkel együtt), a babérlevelet, a csokornyi friss fűszernövényt, a szemes fekete borsot és a vizet. 3. Lassan felforraljuk, takarékra tesszük, és lassú tűzön, fedő nélkül 60 percen át főzzük, vagy amíg a folyadék fele el nem párolog. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk. Ha a tetején zsír gyűlik össze, leszedjük.

Tofu zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1794 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Tofu zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
ételfotó