Tofu zöldséggel



Elkészítés:
1. A tésztát rövid darabokra tördeljük. Az olaj felét wokban felforrósítjuk. Közepes lángon ropogósra pirítjuk a wokban a tésztát, szükség esetén az olajat pótoljuk. Papírtörlőn leitatjuk a tésztát.
2. Kis tálban összekeverjük a szójaszószt, a sherryt, az osztrigaszószt és az alaplét. Egy másik kis tálban összedolgozzuk a kukoricalisztet a vízzel.
3. A wokot felforrósítjuk, és 2 evőkanál olajban nagy lángon 1 percig pirítjuk a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a kockára vágott tofut, kevergetve pirítjuk 3 percig. Kivesszük a wokból a tofut. Beletesszük viszont a répát és a cukorborsót, és 1 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk az összekevert szószokat és az alaplét; lefedjük, további 3 percig főzzük, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak, de még ropogósak maradnak.
4. Visszatesszük a wokba a tofut. Hozzáadjuk a hagymát, a lecsepegtetett gombát és a kukoricalisztet. Kevergetjük, amíg a mártás besűrűsödik, majd levesszük a tűzről. A ropogós tésztával tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Előmelegítjük a sütőt 210 °C-ra (gázsütő 6-7. fokozat). Felhevítünk az olajat egy nagy edényben; hozzáadjuk a következő zöldségeket, hámozatlanul és feldarabolva: vöröshagyma, sárgarépa és pasztinák. A zöldséget megforgatjuk az olajban, és 30 percig pirítjuk.
2. A pirított zöldségeket nagy, vastag aljú edénybe tesszük át. Hozzáadjuk a felaprított zellerszárat (levelekkel együtt), a babérlevelet, a csokornyi friss fűszernövényt, a szemes fekete borsot és a vizet. 3. Lassan felforraljuk, takarékra tesszük, és lassú tűzön, fedő nélkül 60 percen át főzzük, vagy amíg a folyadék fele el nem párolog. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk. Ha a tetején zsír gyűlik össze, leszedjük.