Csokoládés csábítás

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés csábítás
Adag: 1 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg apróra vágott mogyoró
5 dkg apróra vágott pekándió
6 evőkanál vaj
1 teáskanál erős, fekete kávé
2 db tojás
15 dkg barnacukor
23 dkg liszt
¼ teáskanál sütőpor
1 csipet
2 teáskanál mandulaaroma
A kikenéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. 23 dkg étcsokoládét egy hőálló tálban gőz fölött összekeverünk a vajjal és a kávéval, és teljesen felolvasztjuk benne.

2. Közben egy másik tálban felverjük a tojásokat, apránként hozzáadva a cukrot. A csokoládét levesszük a tűzről, simára keverjük, majd alaposan elvegyítjük a cukros tojással.

3. Ezután hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport és a sót. Beleszórunk 9 dkg étcsokoládét, darabokra törve, majd jól elkeverjük benne a mandulaaromát és a diót is.

4. A tésztából kiskanállal 24 kerek halmocskát teszünk a vajjal kikent tepsire. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 16 percig sütjük. A kis süteményeket fémrácsra kiszedve hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék étcsokoládét és a fehér csokoládét megolvasztjuk. Habzsákból előbb fehér, majd barna csokoládécsíkokat nyomunk a sütemények tetejére.

Csokoládés csábítás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 842 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládés csábítás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
facebook