Sárgabarackos-csokoládés keksz

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgabarackos-csokoládés keksz
Adag: 11 tepsi (66 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
66 dkg darabolt aszalt sárgabarack
66 dkg apróra darabolt étcsokoládé
49 és fél dkg puha vaj
11 evőkanál nádcukor
2 ¾ teáskanál vaníliaaroma
5 és fél db felvert tojás
99 dkg liszt
8 és ¼ teáskanál sütőpor
A kikenéshez:
igény szerint puha vaj

Elkészítés:

1. A vajat, a barna cukrot és a nádcukrot habosra keverjük. Apránként beleöntjük a tojást, és tovább keverjük.

2. Hozzáadjuk az átszitált lisztet a sütőporral, majd a csokoládét és a sárgabarackot.

3. Két kivajazott tepsire egymástól kellő távolságra evőkanálnyi mennyiségeket halmozunk a tésztából. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük. Akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még puha a tészta. A kekszeket 2 percig a tepsin pihentetjük, majd fémrácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.

Sárgabarackos-csokoládés keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1003 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Sárgabarackos-csokoládés keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
cikkek