Csokoládés korong

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés korong
Adag: 2 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg puha vaj
23 dkg átszitált liszt
2 evőkanál tej
A kikenéshez:
kevés vaj
A mázhoz:
1 evőkanál kakaópor
3 evőkanál narancslé
25 dkg átszitált porcukor
A munkafelületre:
kevés liszt

Elkészítés:

1. A vajat és a cukrot (egy kanálnyi kivételével) egy nagy tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a lisztet, és alaposan elkeverjük. Annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy sima tésztát kapjunk.

2. A tésztát vékonyan belisztezett deszkán kinyújtjuk. Kb. 8 cm átmérőjű formákkal korongokat szaggatunk belőle, és 2 kivajazott sütőlemezre helyezzük őket. Hagyjunk közöttük elegendő távolságot, mert sütés közben megnőnek! A korongokat megszórjuk a félretett cukorral, és a 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Fémrácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.

3. A porcukorral összekevert kakaóporhoz apránként annyi narancslét adunk, hogy lágy mázat kapjunk. A korongokra egy-egy teáskanál mázat csurgatunk, és hagyjuk megdermedni.

Csokoládés korong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1525 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Csokoládés korong
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
twitter