Sült padlizsán kínai kellel
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük az újhagymát meg a fokhagymát, és 1 percig közepes lángon kevergetjük.
2. Beletesszük a padlizsánt és a cukrot, 3 percig kevergetve pirítjuk, vagy amíg a padlizsán aranybarna lesz.
3. Hozzáadjuk a Golden Mountain szószt, a kínai kelt és a citromlét. Megkeverjük, lefedjük, és fél percig pároljuk, vagy amíg a kínai kel kissé megpuhul. Alaposan elkeverjük a halszósszal. Szeletelt chilivel meghintve, azonnal tálaljuk.
A thaiföldi padlizsán lila vagy lila-fehér csíkos, különféle méretekben kapható. Némelyik borsónyi csupán, mások golflabda nagyságúak, vagy olyan az alakjuk, mint egy kis cukkininek. Ehhez a recepthez bármelyik használható, de a sütési időt a padlizsán méretéhez kell igazítani.
A Golden Mountain szósz a thai konyha nélkülözhetetlen része. Ázsiai élelmiszereket árusító üzletekben kapható.