Borsos kígyóbab

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Borsos kígyóbab
Eszközök: kés, keverőtál, mozsár, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál konzerv zöldbors
20 dkg darabolt kígyóbab
15 dkg darabolt spárga
másfél dkg friss, apróra vágott koriander
1 evőkanál olaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál barna cukor
2 teáskanál víz
1 evőkanál halszósz
1 teáskanál apróra vágott, friss zöld chilipaprika
vagy
1 teáskanál apróra vágott, friss piros chilipaprika

Elkészítés:

1. A borsot apróra törjük. Felaprítjuk a korianderlevelet, és tálkában összekeverjük a szárakkal és a borssal.

2. Wokban vagy serpenyőben olajat hevítünk. Beletesszük a borsos keveréket, a fokhagymát, a 4 cm-es darabokra vágott babot és spárgát, a cukrot; közepes lángon fél percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a vizet, lefedjük, és 2 percig pároljuk, vagy amíg a zöldségek éppen csak megpuhulnak. Halszósszal ízesítjük; meghintjük chilivel, azonnal tálaljuk. Ha nem szeretjük a halszósz és a chili is elhagyható.

2-3 napig hűtőszekrényben frissen tarthatjuk a spárgát, ha meghámozzuk és nedves konyharuhába csavarjuk úgy, hogy a csúcsa szabadon maradjon.
A spárgát nyersen daraboljuk fel a kívánt méretűre, mert megpárolva sokkal nehezebb elvágni.
A kígyóbab pompás, ropogós zöldségféle. Zöldbabbal helyettesíthetjük.
Borsos kígyóbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2771 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Borsos kígyóbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
facebook