Gyorsan pirított zöldségek



Elkészítés:
1. A szezámmagot sütőlemezre terítjük, és forró grillsütőben aranysárgára pirítjuk; félretesszük. Az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a brokkolit kis rózsákra vágjuk.
2. A paprikákat félbevágjuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk, a húsukat vékony csíkokra vágjuk. A gombákat félbevágjuk.
3. Wokban vagy nagy serpenyőben felhevítjük a kétféle olajat. Beletesszük a fokhagymát, a gyömbért és az újhagymát. Közepes lángon 1 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, a paprikát, a gombát és az olajbogyót.
4. Kevergetve pirítjuk további 2 percig, vagy amíg a zöldségek éppen csak megpuhulnak, de megőrzik a színüket.
5. Kis tálkában jól összekeverjük a szójaszószt, a mézet és a chiliszószt. A keveréket a zöldségekre öntjük, jól összeforgatjuk. Meghintjük a szezámmaggal, rögtön tálaljuk.