Diós-csokoládés borzaska



Elkészítés:
1. A vajat, a cukrot és a tojást egy nagy tálban összekeverjük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a zabpelyhet, a korpát és a búzacsírát hozzáadjuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a diót, az aprított csokoládé felét és a mazsolát.
2. A tésztából evőkanállal 24 halmot teszünk egy kilisztezett nagy tepsire. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt aranyszínűre sütjük őket.
3. A megsült süteményeket fémrácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni. Közben a darabokra tördelt csokoládé maradékát gőz fölött megolvasztjuk, megkeverjük, és hagyjuk kissé kihűlni. Az olvadt csokoládét kanállal a süteményekre csurgatjuk, de habzsákkal is nyomhatunk cikcakkos vonalakat a tetejükre. A borzaskákat a hűtőben légmentesen záródó dobozban tárolhatjuk.