Házi joghurt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Házi joghurt
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál natúr joghurt
5 dl tisztított tej
vagy
5 dl teljes tej
1 evőkanál tejpor

Elkészítés:

1. Az otthoni joghurtkészítéshez fölözött vagy teljes tejet használunk. A tejet felforraljuk, és amikor feljön a habja, kis lángra tesszük, és még két percig így főzzük. Langyosra, 43-44 °C-ra hűtjük.

2. Összekeverjük a natúr joghurtot egy kis meleg tejjel, aztán belekeverjük a többi tejbe. A keveréket előmelegített jénai tálba vagy steril üvegekbe töltjük, és légmentesen lefedjük. Meleg helyen állni hagyjuk legalább 6 órán át, vagy amíg kihűl, és kissé megszilárdul. A tálat vagy az üvegeket esetleg forró csapvízzel teli fazékba kell állítani, amelyet konyharuhával vagy törülközővel körültekerünk.

3. Használat előtt a joghurtot legalább 120 percre behűtjük. Ha sűrűbb, krémesebb joghurtot akarunk, melegítés előtt tejport keverünk a tejbe.

Házi joghurt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3126 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Házi joghurt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
ételfotó