Paradicsomos zöldbab

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos zöldbab
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg zöldbab
3 evőkanál apróra vágott olajbogyó
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál vörösborecet
1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
ízlés szerint őrölt bors
A tálaláshoz:
igény szerint bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A zöldbabot megtisztítjuk, a szálakat félbevágjuk. Forró vízben 3 percig főzzük; lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy visszanyerje a színét. Félretesszük. A paradicsomot összetörjük, a levét megőrizzük.

2. Olajat hevítünk; beletesszük a vörös- és a fokhagymát, addig pirítjuk kevergetve, amíg a vöröshagyma barnulni kezd. Meghintjük a cukorral, addig pirítjuk, amíg a hagyma karamellizálódik.

3. Beleöntjük az ecetet; még 1 percig főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a levét, a friss bazsalikomot, az olajbogyót, borsozzuk. Fedő nélkül, kis lángon 5 percig főzzük.

4. Beletesszük a zöldbabot, és kis lángon addig főzzük, amíg átmelegszik. Bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Paradicsomos zöldbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1625 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Paradicsomos zöldbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
szótár