Paradicsomos zöldbab



Elkészítés:
1. A zöldbabot megtisztítjuk, a szálakat félbevágjuk. Forró vízben 3 percig főzzük; lecsepegtetjük, hideg vízzel leöblítjük, hogy visszanyerje a színét. Félretesszük. A paradicsomot összetörjük, a levét megőrizzük.
2. Olajat hevítünk; beletesszük a vörös- és a fokhagymát, addig pirítjuk kevergetve, amíg a vöröshagyma barnulni kezd. Meghintjük a cukorral, addig pirítjuk, amíg a hagyma karamellizálódik.
3. Beleöntjük az ecetet; még 1 percig főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a levét, a friss bazsalikomot, az olajbogyót, borsozzuk. Fedő nélkül, kis lángon 5 percig főzzük.
4. Beletesszük a zöldbabot, és kis lángon addig főzzük, amíg átmelegszik. Bazsalikomlevelekkel tálaljuk.