Ratatouille

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ratatouille
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db félbevágott padlizsán
1 kisebb kockára vágott sárga húsú paprika
1 kisebb kockára vágott zöld húsú paprika
1 kisebb kockára vágott piros húsú paprika
2 db közepes méretű cukkini
44 dkg áttört hámozottparadicsom-konzerv
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 fej cikkekre vágott vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál szárított bazsalikom
vagy
½ teáskanál szárított oregánó
ízlés szerint friss petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az olajat nagy, vastag aljú edényben felhevítjük, 4 percig pirítjuk benne a vöröshagymát, vagy amíg megpuhul.

2. Beletesszük a vastag rudacskákra vágott cukkinit, a paprikákat meg a fokhagymát, és 3 percig kevergetve pároljuk.

3. A padlizsánt feldaraboljuk, és a paradicsommal, a bazsalikommal vagy oregánóval az előbbiekhez adjuk, borssal ízesítjük, és felforraljuk.

4. Kis lángra tesszük, lefedve 15-20 percig főzzük, vagy amíg az összes zöldség megpuhul. Meghintjük petrezselyemmel, és ropogós kenyérrel tálaljuk.

Ratatouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2223 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Ratatouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recepttár