Konyakos csokoládétorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Konyakos csokoládétorta
Adag: 1 tortaforma (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vaj
A díszítéshez:
1 dl zsíros tejszín
A kikenéshez:
kevés vaj
A krémhez:
3 evőkanál konyak
4 evőkanál kristálycukor
25 dkg mascarpone
3 dl zsíros tejszín
2 db tojás

Elkészítés:

1. A ropogós gyömbéres kekszet műanyag zacskóba téve sodrófával apró darabokra törjük. A morzsát tálba szórjuk, majd ráöntjük a takaréklángon megolvasztott vajat és csokoládét. Jól elkeverjük, és egy kivajazott, 23 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet.

2. A csokoládét hőálló edényben gőz felett megolvasztjuk. Levesszük a gőzről, majd hozzákeverjük a mascarponét, a tojássárgájákat és a konyakot. A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a csokoládékrémbe.

3. A tojásfehérjéket egy tiszta tálban szintén kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg a felülete fényes lesz. Két részletben - folytonosan kevergetve - elvegyítjük a csokoládékrémben.

4. A krémet az előkészített formába kanalazzuk, és 120 percen át a hűtőben hagyjuk hűlni. A tortát óvatosan átemeljük egy tálra. A tejszínt felverjük, habzsákból kis halmokat nyomunk a torta tetejére, és mindegyik közepébe egy-egy csokoládéval bevont kávészemet teszünk.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Konyakos csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1498 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Konyakos csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
bevásárlólista