Fekete-fehér csokoládétorta

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fekete-fehér csokoládétorta
Adag: 1 tortaforma (6 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg liszt
4 db tojás
A díszítéshez:
ízlés szerint csokoládéforgács
A kikenéshez:
kevés vaj
A tetejére:
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál tej
1 evőkanál vaj
A töltelékhez:
15 dkg durvára tört étcsokoládé
3 dl zsíros tejszín

Elkészítés:

1. A tojásokat a cukorral egy nagy tálban elektromos habverővel habosra keverjük: akkor jó, ha a kiemelt habverő nyomot hagy a krémben.

2. Az átszitált lisztet a krémhez keverjük. A tésztát kivajazott, sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és a 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Néhány percig a formában pihentetjük, majd fémrácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A töltelékhez a tejszínt felforraljuk, és felolvasztjuk benne a csokoládét. Levesszük a tűzről, átöntjük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Fakanállal sűrű krémmé keverjük.

4. A tortát vízszintesen kettévágjuk. A csokoládékrémmel megtöltjük, és fémrácsra tesszük.

5. A vajat és a csokoládét folyamatosan keverve megolvasztjuk. Habverővel hozzákeverjük a tejet és a porcukrot. Még néhány percig verjük, amíg a keverék lehűl. A bevonatot a torta tetejére és oldalára kenjük. Hagyjuk megdermedni, majd a tortát csokoládéforgácsokkal díszítjük.

Ha csokoládéforgácsot akarunk készíteni, akkor az étcsokoládét legalább egy órára hűtsük jégbe, majd burgonyahámozóval vagy éles kis késsel minél vékonyabb rétegeket hasítsunk le róla. A csokoládét ne kézzel fogjuk meg, hanem papír közé burkolva tartsuk a másik kezünkben, nehogy a kézmelegtől meglágyuljon.
Fekete-fehér csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1693 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Fekete-fehér csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
könyvek