Családi csokoládétorta



Elkészítés:
1. A torta hozzávalóit fakanállal vagy robotgéppel jól összekeverjük.
2. A keveréket elosztjuk 2 vékonyan kivajazott, 18 cm átmérőjű, alacsony peremű tortaformában. 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A kész tortalapokat néhány percig a formákban pihentetjük, majd fémrácsra helyezve hagyjuk őket teljesen kihűlni.
3. A krémhez a cukrot a vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott főzőcsokoládé felét. A két tortalapot a krémmel összeragasztjuk.
4. A maradék főzőcsokoládéval bevonjuk a torta tetejét. Habzsákból világos, illetve fehér csokoládéköröket nyomunk a bevonatra, és a körökből egy fogpiszkáló segítségével tetszés szerinti mintát alakítunk ki A tortát tálalás előtt pihentetjük.